Prosecco Dersut 1478 Valdobbiadene DOCG Superiore Brut 0,75 l
Prosecco Dersut lze rozpoznat díky své životně důležité eleganci, světle slámové barvě, mírné těžkosti a výjimečně ovocné a květinové vůni.
Prosecco Dersut lze rozpoznat díky své životně důležité eleganci, světle slámové barvě, mírné těžkosti a výjimečně ovocné a květinové vůni. Je plné ovocného aroma jablek a hrušek. Chuť je měkká, ale ve stejnou dobu suchá, díky svěží kyselosti, dodávající potěšení z kvalitního pití za všech okolností.
Pro Italy je čas aperitivu každodenní oslavou. Setkávají se s přáteli a při přípitku si zvedají své sklenice. A to iv případě, že kromě konce pracovního dne a začátku večera není žádná důležitá příležitost k oslavě. A pro dokonale italský aperitiv neexistuje lepší víno než Prosecco Superiore DOCG - moderní, neformální a svěží šumivé víno, které se vyrábí v kopcích kolem měst Conegliano a Valdobbiadene v regionu Benátsko, přibližně 50 km od Benátek a 100 km od Dolomitů.
Párování
Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore je ideální jako aperitiv, vynikající k předkrmům, jemným prvním chodům, rizotům a korýšům, skvěle se hodí i ke kořeněným jídlům a lahodným plátkům.
Servírování
Servírujte při 4 - 6° C.
Sklep
Sutto, Batíso, Valdobbiadene (TV) Itálie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od roku 1949 převzala hraběcí rodina Caballini ze Sassoferata malou pražírnu kávy, která v té době fungovala pouze 2 roky - Dersut Caffè z Conegliana.
V letech krátce po druhé světové válce byla káva velkým luxusem, který si mohlo dovolit pouze „pár vyvolených“. Právě nedostupnost kávy se pro rodinu Caballini stala tím největším motorem v rozvoji svého podniku. Díky svému obchodnímu duchu, pro který byla kvalita výrobků na prvním místě, firmu rok po roce stále více rozšiřovala. Hlavními styčnými body byly pro italskou firmu s kávou Benátsko, Trentino Alto Adige a Furlánsko. V roce 1954 bylo založeno seskupení pražíren kávy oblasti Triveneto, jejíž je Dersut zakládajícím členem. Toto seskupení je dodnes aktivní a v roce 2015 se rozšířila do celé Itálie.
RODINA GIANFRÉ
Byla to Elisabetta Gianfré, manželka hraběte Vincenza Caballiniho ze Sassoferrata, kdo chtěl převzít firmu Dersut Caffè z Conegliana Veneta a přeměnit ji ve společnost, která bude mít v budoucnosti úspěch. Zájem o tento obor je rysem rodiny: otec Luigi obchodoval se surovou kávou v Terstu, zatímco bratr Armando byl ve stejném městě majitelem Excelsior Industria Caffè Torrefatto. Tyto dvě firmy, které jsou obě do dnešní doby rodinnými společnostmi, spolu během let plodně spolupracovaly a staly se styčným bodem pražíren v oblasti Triveneto.
RODINA CABALLINI ZE SASSOFERRATA
Vincenzo Caballini ze Sassoferata, mladý muž s prestižní funkcí ve společnosti Fiat v Terstu, se v roce 1949 přestěhoval do Conegliana s manželkou Elisabettou, aby si splnili sen řídit pražírnu. Díky jemu dosáhla firma Dersut prvních úspěchů na trhu, takže mu byl pro jeho projevené průmyslové schopnosti v roce 1960 udělen titul Rytíře Italské republiky za zásluhy.
V sedmdesátých letech vstoupil do firmy i syn Giorgio, který je současným jednatelem, a po něm v devadesátých letech i Lara, vnučka zakladatele, která mu pomáhá s řízením firmy. I doktorka Giulia, mladší dcera hraběte Giorgia, se připravuje na vstup do firmy. Historie firmy Dersut je historií tří rodinných generací a bude pokračovat i v příštích desetiletích.