Zrnková káva Dersut NON PLUS ULTRA 100% Arabica 250 g
Zrnková káva Dersut NON PLUS ULTRA 100% Arabica je vlajkovou lodí pražírny Dersut. Jde o kombinaci těch nejvzácnějších zrn káv Arabica v té nejvyšší kvalitě vybraných tak, aby maximalizovaly organoleptické vlastnosti espressa.
Zrnková káva Dersut NON PLUS ULTRA 100% Arabica je vlajkovou lodí pražírny Dersut. Jde o kombinaci těch nejvzácnějších zrn káv Arabica v té nejvyšší kvalitě vybraných tak, aby maximalizovaly organoleptické vlastnosti espressa.
Má jemné a obklopující tělo v kombinaci s bohatým a přetrvávajícím aroma. Lehké ovocné a mandlové tóny se dokonale snoubí s kakaovou dochutí. Styl pražení - Dark roast, které je typické pro italské espresso
Non Plus Ultra v překladu znamená "krajní mez, kterou nelze překročit".
Tato směs vyhrála Zlatou medaili mezinárodní degustaci kávy roku 2016 a 2022.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Balení: | 250 g |
Kofein: | Ano |
Složení směsi: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od roku 1949 převzala hraběcí rodina Caballini ze Sassoferata malou pražírnu kávy, která v té době fungovala pouze 2 roky - Dersut Caffè z Conegliana.
V letech krátce po druhé světové válce byla káva velkým luxusem, který si mohlo dovolit pouze „pár vyvolených“. Právě nedostupnost kávy se pro rodinu Caballini stala tím největším motorem v rozvoji svého podniku. Díky svému obchodnímu duchu, pro který byla kvalita výrobků na prvním místě, firmu rok po roce stále více rozšiřovala. Hlavními styčnými body byly pro italskou firmu s kávou Benátsko, Trentino Alto Adige a Furlánsko. V roce 1954 bylo založeno seskupení pražíren kávy oblasti Triveneto, jejíž je Dersut zakládajícím členem. Toto seskupení je dodnes aktivní a v roce 2015 se rozšířila do celé Itálie.
RODINA GIANFRÉ
Byla to Elisabetta Gianfré, manželka hraběte Vincenza Caballiniho ze Sassoferrata, kdo chtěl převzít firmu Dersut Caffè z Conegliana Veneta a přeměnit ji ve společnost, která bude mít v budoucnosti úspěch. Zájem o tento obor je rysem rodiny: otec Luigi obchodoval se surovou kávou v Terstu, zatímco bratr Armando byl ve stejném městě majitelem Excelsior Industria Caffè Torrefatto. Tyto dvě firmy, které jsou obě do dnešní doby rodinnými společnostmi, spolu během let plodně spolupracovaly a staly se styčným bodem pražíren v oblasti Triveneto.
RODINA CABALLINI ZE SASSOFERRATA
Vincenzo Caballini ze Sassoferata, mladý muž s prestižní funkcí ve společnosti Fiat v Terstu, se v roce 1949 přestěhoval do Conegliana s manželkou Elisabettou, aby si splnili sen řídit pražírnu. Díky jemu dosáhla firma Dersut prvních úspěchů na trhu, takže mu byl pro jeho projevené průmyslové schopnosti v roce 1960 udělen titul Rytíře Italské republiky za zásluhy.
V sedmdesátých letech vstoupil do firmy i syn Giorgio, který je současným jednatelem, a po něm v devadesátých letech i Lara, vnučka zakladatele, která mu pomáhá s řízením firmy. I doktorka Giulia, mladší dcera hraběte Giorgia, se připravuje na vstup do firmy. Historie firmy Dersut je historií tří rodinných generací a bude pokračovat i v příštích desetiletích.