Spumante

Spumante je italský název pro šumivé víno. Při tlaku nejméně 3 bary při 20 stupních Celsia rozvíjí svou jemně perleťovou strukturu. Často vzniká při druhé fermentaci nebo fermentaci v lahvích. Kromě toho je zcela fermentovanému základnímu vínu přidána do lahve plnicí dávka kvasnic a cukru a je znovu fermentováno. V případě sektu se tomu říká Metodo Classico. Lze jej přirovnat k výrobě šampaňského, crémantu, cava nebo dokonce německého jakostního šumivého vína, jako je šumivé víno.

Často se také používá takzvaný Metodo Martinotti. Zde je alkoholické kvašení základního vína přerušeno odstraněním kvasinek. Nedokončené víno se vloží do nádrže z nerezové oceli odolné proti tlaku a přidá se plnicí dávka. Další fermentace probíhá při nízkých teplotách po dobu někdy několika měsíců. Výsledkem je velmi jemná struktura perla a podpora zrání kořeněných vůní. Toto je upřednostňovaná metoda, zejména v Piemontu a při použití odrůd Muscatel.

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem
Scanavino Asti DOCG Dolce 0,75 l new min
Novinka
239 Kč

Scanavino Asti DOCG Dolce má slámově žlutou barvu, s jemným a vytrvalým perlením. Vůně je typická pro Moscato, aromatická, s náznaky...

Kód: 996139
Dárek k objednávce
Dárky k objednávce
ze kterých si můžete vybírat
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Exkluzivní distribuce
Exkluzivní distribuce
značky, které najdete pouze u nás
Prémiová nabídka
Prémiová nabídka
dovážíme pouze prémiové produkty