Pennette alla Boscaiola

Pennette alla Boscaiola_botego_cz-min

Pennette alla boscaiola je italské jídlo, které přináší vůni lesa do vaší kuchyně. Toto jídlo se vyznačuje svou krémovou omáčkou s hlavní ingrediencí - funghi porcini. Recept kombinuje tyto vzácné houby s dalšími chutnými surovinami jako je pancetta, passata, cibule, smetana a olivový olej. Suroviny jsou společně připraveny a podávány s penne rigate těstovinami. Toto jídlo je oblíbené díky své intenzivní chuti a textuře.

Suroviny:

  • Pennette Rigate (320g)
  • Hřiby (400g)
  • Uzená pancetta (200g)
  • Rajčatový protlak (400g)
  • Bílá cibule (60g)
  • Volitelně čerstvá smetana (30g)
  • Extra panenský olivový olej (40g)
  • Petržel, jemná sůl, černý pepř (podle chuti)

Postup:

  1. Očistěte a nakrájejte houby.
  2. Uvařte těstoviny v osolené vodě.
  3. Na olivovém oleji osmažte pancettu, přidejte cibuli a následně houby.
  4. Přidejte passatu a duste 5-10 minut.
  5. Sceďte těstoviny a přidejte je do omáčky spolu se smetanou.
  6. Dochutíte petrželkou, solí a pepřem.