Panino ai funghi Portobello

Panino ai funghi Portobello_home_page_botego_cz-min

Vegetariánský sendvič plný chuti, i když bez masa! Je čas vyzkoušet něco nového – portobello žampiony v sendviči. Doplněné karamelizovanou cibulkou, kyselou okurkou, sýrem a tatarskou omáčkou Hellmann's, tento sendvič představuje neuvěřitelnou explozi chutí, která potěší každého milovníka jídla!

Suroviny:

  • 4 plátky celozrnného chleba
  • 2 velké žampiony portobello
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • Kyselé okurky
  • Rukola
  • Parmezán/Ementál, nastrouhaný (60g)
  • Sůl, cukr a pepř podle chuti
  • Máslo nebo olej na opékání

Postup:

  1. Nejprve rozehřejte středně velkou pánev na středně nízké teplotě.

  2. Na pánev přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli, zalijte ji trochou vody a duste pod pokličkou, dokud nezesklovatí. Poté cibuli odkryjte a nechte vodu odpařit. Přidejte olej a cibuli pomalu smažte do tmavě zlaté barvy, což bude trvat ještě asi 20 minut. Nakonec cibuli osolte, posypte cukrem a černým pepřem.

  3. Když cibule zkaramelizuje, pokračujte v přípravě a nakrájejte portobello na silnější plátky. Smažte je na středním plamenu asi 5-7 minut nebo dokud nezměknou a nezhnědnou. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr, aby se kolem hub rozpustil.

  4. Každý plátek chleba potřete z jedné strany dostatečným množstvím tatarské omáčky. Chléb rovnoměrně obložte nakrájenými okurkami, osmaženými žampiony portobello a sýrem. Na každý sendvič přidejte porci karamelizované cibule a trochu rukolového salátu.

  5. Na závěr vezměte zbývající čtyři plátky žitného chleba a položte je na sýr namazanou stranou dolů, aby vznikly sendviče. Pokud chcete, můžete ještě sendviče opéct zvenčí dozlatova.