Panino ai funghi Portobello
Vegetariánský sendvič plný chuti, i když bez masa! Je čas vyzkoušet něco nového – portobello žampiony v sendviči. Doplněné karamelizovanou cibulkou, kyselou okurkou, sýrem a tatarskou omáčkou Hellmann's, tento sendvič představuje neuvěřitelnou explozi chutí, která potěší každého milovníka jídla!
Suroviny:
- 4 plátky celozrnného chleba
- 2 velké žampiony portobello
- 1 červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
- Kyselé okurky
- Rukola
- Parmezán/Ementál, nastrouhaný (60g)
- Sůl, cukr a pepř podle chuti
- Máslo nebo olej na opékání
Postup:
-
Nejprve rozehřejte středně velkou pánev na středně nízké teplotě.
-
Na pánev přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli, zalijte ji trochou vody a duste pod pokličkou, dokud nezesklovatí. Poté cibuli odkryjte a nechte vodu odpařit. Přidejte olej a cibuli pomalu smažte do tmavě zlaté barvy, což bude trvat ještě asi 20 minut. Nakonec cibuli osolte, posypte cukrem a černým pepřem.
-
Když cibule zkaramelizuje, pokračujte v přípravě a nakrájejte portobello na silnější plátky. Smažte je na středním plamenu asi 5-7 minut nebo dokud nezměknou a nezhnědnou. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr, aby se kolem hub rozpustil.
-
Každý plátek chleba potřete z jedné strany dostatečným množstvím tatarské omáčky. Chléb rovnoměrně obložte nakrájenými okurkami, osmaženými žampiony portobello a sýrem. Na každý sendvič přidejte porci karamelizované cibule a trochu rukolového salátu.
-
Na závěr vezměte zbývající čtyři plátky žitného chleba a položte je na sýr namazanou stranou dolů, aby vznikly sendviče. Pokud chcete, můžete ještě sendviče opéct zvenčí dozlatova.