Rosé

Prosecco Rosè DOC. Tuto novou kategorii Itálie oficiálně schválila v loňském roce. Hrozny ve směsi musí být minimálně 85 % Glera, stejně jako v běžném Proseccu, s přídavkem až 15 % Pinotu Nero. Výsledné víno má jemné perlení, svěží chuť a vůni s tóny květin a jahod.

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut 0,75 l min
Novinka Ocenění
251 Kč

Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut má jemný růžový odstín a elegantní přetrvávající jemnou perleť. Ve vůni se...

Kód: 862078
RAJO Prosecco Rosè Millesimato Spumante Treviso DOC Brut 2021 0,75 l min
Tip Ocenění 1ok
249 Kč

Prosecco Rosé Millesimato Brut kombinuje odrůdu Glera, zastoupenou z 90 %, s 10 % Pinot Noir. Ušlechtilá červená odrůda vinné révy je uchovávána v...

Kód: 862039
SUTTO Prosecco Rosé DOC Millesimato Brut 0,75 l 2 min
Novinka
251 Kč

SUTTO Prosecco Rosé DOC Millesimato Brut má pudrově růžovou barvu s krémovou pěnou a jemnou perzistencí. Ve vůni můžeme objevit jemné tóny...

Kód: 996181
Villa Braida Prosecco Rosé DOC Millesimato Brut 0,75 l min
Novinka Limitka
239 Kč

Villa Braida Prosecco Rosé DOC Millesimato Brut má brilantní, zářivě světle růžovou barvou a jemným, perzistentním perlením. Vůně připomíná...

Kód: 996258

Prosecco je dnes nejpopulárnějším šumivým vínem na světě, s roční produkcí přesahující 486 milionů lahví, což je o více než 100 milionů více než u Champagne. Až do nedávné doby však Prosecco nemělo svou růžovou variantu. To se změnilo na konci roku 2020, kdy italská legislativa oficiálně schválila kategorii růžového Prosecca.

Nejde o revoluci ve složení, jelikož i dříve bylo možné do bílého Prosecca přidávat odrůdu Pinot Nero (Pinot Noir/Rulandské modré), ovšem vinifikovanou „na bílo“. Novinka spočívá v tom, že po smísení odrůd Glera a Pinot Nero se přiznává růžová barva. Růžové Prosecco musí obsahovat minimálně 85 % odrůdy Glera a 10–15 % Pinotu Nero.

Podle legislativy smí být růžové Prosecco vyráběno pouze jako spumante rosé millesimato. Klíčovým pojmem je „millesimato“, což znamená, že alespoň 85 % hroznů pochází z jednoho ročníku. Druhotná fermentace musí probíhat minimálně 60 dní metodou Charmat, tedy v tlakových ocelových nádobách. Prosecco může být uvedeno na trh od ledna následujícího roku po sklizni. U růžového Prosecca dále rozlišujeme tradiční kategorie jako Prosecco Brut Nature a Extra Dry.

Exkluzivní nabídka
Exkluzivní nabídka
dovozce prémiových produktů
Dárek k objednávce
Dárek k objednávce
možnost výběru
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Přes 20 000 možností
Přes 22 000 možností
Zásilkovna | Balíkovna | GLS Parcel Shop