Pesta

Pesto je jednou z nejoblíbenějších omáček na těstoviny v Itálii. Vzniklo v Ligurii, konkrétně v Janově. Tato chutná omáčka je vyrobena z bazalky, extra panenského olivového oleje, parmazánu, sýra pecorino, piniových oříšků, česneku a soli, tradičně rozemletých v keramickém nebo mramorovém hmoždíři.

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Bazalkové pesto 130 g min
Novinka
Bazalkové pesto 130 g
Skladem (>5 ks)
162 Kč

Pesto alla Genovese je tradiční zelená omáčka, jejíž dominantní ingrediencí je bazalka. Toto pesto má své kořeny v regionu Ligurie na severu Itálie.

996242
Červené pesto se sušenými rajčaty 130 g min
Novinka
162 Kč

Sušená rajčata jsou klíčovou ingrediencí červeného pesta, která tomuto krému propůjčují charakteristickou červenou barvu a bohatou středomořskou chuť.

996241
Pistáciové pesto 130 g v3 min
Novinka
233 Kč

Pistáciové pesto, i když méně tradiční, vás rychle okouzlí svou svěžestí, výrazným aromatem a jedinečnou chutí pistáciových oříšků. Tato neobvyklá...

996240
  • Klasické bazalkové pesto - Pesto alla genovese
  • Salámové pesto s parmezánem - Pesto Modenese (Vyrábí se ze salámu, parmezánu, česneku, rozmarýnu nebo tymiánu)
  • Bazalkové pesto s rajčaty - Pesto alla Trapanese (Vyrábí se z bazalky, rajčat, mandlí, česneku, olivového oleje a parmezánu)
  • Červené pesto - Pesto Rosso (Vyrábí ze sušených rajčat, mandlí, vloček červené papriky, rozmarýnu, olivového oleje a česneku.)

Výhodou pesta je, že má široké využití a lze připravit z nejrůznějších surovin! Pesto můžete využít jako výbornou omáčku na těstoviny, pokapat si jím pizzu, promazat bagetu, burger nebo wrap. Můžete v něm třeba ugrilovat výbornou rybu, naplnit jím kuřecí prsa nebo promazat italské lasagne. Ideální je přidat pesto do skoro každého salátu, čímž nejen dodáte neodolatelnou a svěží chuť, ale je oproti majonéze či jiným salátovým zálivkám zdravější. Samozřejmě můžete samotné pesto použít jako dip nebo jej smíchat s jogurtem a vytvořit tak výborný bazalkový dip. 

Ano, pesto můžete natřít například na pizzu, bagetu, lasagne a poté dát zapéct. Jak jsme psali výše, můžete v něm marinovat ryby a poté upéct. Tepelná úprava pesta je vhodná.

Exkluzivní nabídka
Exkluzivní nabídka
dovozce prémiových produktů
Dárek k objednávce
Dárek k objednávce
možnost výběru
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Přes 20 000 možností
Přes 22 000 možností
Zásilkovna | Balíkovna | GLS Parcel Shop