Nealkoholická vína

Ne vždy si může člověk dopřát skleničku dobrého vína. Najdou se situace, kdy to prostě nejde. I v takových chvílích naštěstí existuje řešení. Nealkoholické víno, které ocení řidiči, těhotné ženy i ti, kteří alkohol vůbec nepijí.

Ale nepleťte si ho prosím s moštem! Mošt je šťáva z hroznů, kdežto nealko víno je opravdové víno s plnohodnotnou vůní, barvou i chutí, jen bez alkoholu. Proto se mu logicky říká nealkoholické víno, (dealkoholické) či víno se sníženým obsahem alkoholu.

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Alternativa Bollicine Bianco Extra Dry nealkoholické víno 0,75 l 5 min
Novinka
289 Kč

Princess Alternativa Bollicine Bianco Extra-Dry je italské nealkoholické šumivé víno sytě slámově žluté barvy. Květinová vůně s tóny posekané trávy...

Kód: 863155
Princess Aurea Fenice Bollicine Bianco Dry šumivé NEALKOHOLICKÉ víno 0,75 l min
Novinka
349 Kč

Princess Aurea Fenice Bollicine Bianco Dry je italské nealkoholické šumivé víno světle slámově žluté barvy. Květinová vůně šalvěje,...

Kód: 996130
Princess Alternativa Bianco Dry nealkoholické víno 0,75 l min
Novinka
229 Kč

Princess Alternativa Bianco Dry je italské nealkoholické tiché víno syté slámově žluté barvy. Květinová vůně s tóny posekané trávy a medu. Chuť je...

Kód: 86F110

Nealko vína se vyrábí stejně jako ta běžná

Dobrá zpráva pro milovníky vína je, že i ta nealko se vyrábějí obvyklým způsobem. Součástí procesu je také kvašení, během kterého vzniká alkohol. Ten se odstraňuje až v posledních fázích výroby, ještě než se nealkoholické víno dostane do lahví.

Podle zákona je nealkoholické víno nápoj z vína, u kterého byl obsah alkoholu snížený pod 0,5 %. Obsah zbytkového cukru by neměl převýšit 75 gramů na litr. Je možné přidávat oxid uhličitý a přírodní aromatické látky a přírodně identické aromatické látky.

Jak se z nealkoholických vín dostane pryč alkohol?

Existuje řada způsobů, jak udělat z alkoholického vína nealkoholické. Mezi nejznámější patří vakuová destilace, reverzní osmóza a dvoufázová vakuová extrakce. Při vakuové destilaci se víno ve vakuu zahřívá na teplotu 25 až 30 °C, kdy se odpařuje alkohol.

Reverzní osmóza znamená průtok vína přes jemný filtr, kterým projde jen voda a alkohol. Alkohol se odstraní destilací. Odfiltrované aromatické sloučeniny se vrátí zpět do dealkoholizované tekutiny. Voala, nealkoholické víno je na světě.

Nejúčinnější metodou je vakuová extrakce. V první fázi se z vína získají aromatické látky. Teprve pak přijde na řadu zvýšení teploty a odstranění alkoholu. Aromatické látky se přidají zpátky do vína a kvalitní nealkoho víno je hotové. Tímhle postupem se zachovává nejvíce aromatických látek a nealkoholické víno se až 100% podobá původnímu.

Dárek k objednávce
Dárky k objednávce
ze kterých si můžete vybírat
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Exkluzivní distribuce
Exkluzivní distribuce
značky, které najdete pouze u nás
Prémiová nabídka
Prémiová nabídka
dovážíme pouze prémiové produkty