Nealkoholická vína

Ne vždy si může člověk dopřát skleničku dobrého vína. Najdou se situace, kdy to prostě nejde. I v takových chvílích naštěstí existuje řešení. Nealkoholické víno, které ocení řidiči, těhotné ženy i ti, kteří alkohol vůbec nepijí.

Ale nepleťte si ho prosím s moštem! Mošt je šťáva z hroznů, kdežto nealko víno je opravdové víno s plnohodnotnou vůní, barvou i chutí, jen bez alkoholu. Proto se mu logicky říká nealkoholické víno, (dealkoholické) či víno se sníženým obsahem alkoholu.

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Alternativa Bollicine Rosato Extra Dry šumivé nealkoholické víno 0,75 l 5 min
289 Kč

Princess Alternativa Bollicine Rosato Extra-Dry je italské nealkoholické šumivé víno intenzivně růžové barvy. Ve vůni tóny lesních plodů. Chuť je...

863156
Alternativa Bollicine Rosato Dry šumivé nealkoholické víno 0,75 l 4 min
Akce Limitovaná edice
199 Kč
289 Kč (–31 %)

Princess Alternativa Bollicine Rosato Dry je italské nealkoholické šumivé víno intenzivně růžové barvy. Ve vůni tóny lesních plodů. Chuť je...

863158
Alternativa Bollicine Rosato Sweet šumivé nealkoholické víno 0,75 l 2 min
Akce Limitovaná edice
199 Kč
269 Kč (–26 %)

Princess Alternativa Bollicine Rosato Sweet je italské nealkoholické šumivé víno intenzivně růžové barvy. Ve vůni tóny lesních plodů. Chuť je...

863160
Princess Alternativa Rosato Dry nealkoholické víno 0,75 l min
Novinka
229 Kč

Princess Alternativa Rosato Dry je italské nealkoholické tiché víno intenzivně růžové barvy. Vůně je ovocná s jemnými tóny rybízu, malin a borůvek....

86F109

Nealko vína se vyrábí stejně jako ta běžná

Dobrá zpráva pro milovníky vína je, že i ta nealko se vyrábějí obvyklým způsobem. Součástí procesu je také kvašení, během kterého vzniká alkohol. Ten se odstraňuje až v posledních fázích výroby, ještě než se nealkoholické víno dostane do lahví.

Podle zákona je nealkoholické víno nápoj z vína, u kterého byl obsah alkoholu snížený pod 0,5 %. Obsah zbytkového cukru by neměl převýšit 75 gramů na litr. Je možné přidávat oxid uhličitý a přírodní aromatické látky a přírodně identické aromatické látky.

Jak se z nealkoholických vín dostane pryč alkohol?

Existuje řada způsobů, jak udělat z alkoholického vína nealkoholické. Mezi nejznámější patří vakuová destilace, reverzní osmóza a dvoufázová vakuová extrakce. Při vakuové destilaci se víno ve vakuu zahřívá na teplotu 25 až 30 °C, kdy se odpařuje alkohol.

Reverzní osmóza znamená průtok vína přes jemný filtr, kterým projde jen voda a alkohol. Alkohol se odstraní destilací. Odfiltrované aromatické sloučeniny se vrátí zpět do dealkoholizované tekutiny. Voala, nealkoholické víno je na světě.

Nejúčinnější metodou je vakuová extrakce. V první fázi se z vína získají aromatické látky. Teprve pak přijde na řadu zvýšení teploty a odstranění alkoholu. Aromatické látky se přidají zpátky do vína a kvalitní nealkoho víno je hotové. Tímhle postupem se zachovává nejvíce aromatických látek a nealkoholické víno se až 100% podobá původnímu.

Exkluzivní nabídka
Exkluzivní nabídka
dovozce prémiových produktů
Dárek k objednávce
Dárek k objednávce
možnost výběru
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Přes 20 000 možností
Přes 22 000 možností
Zásilkovna | Balíkovna | GLS Parcel Shop