Bellini

Bellini_botego-min

Bylo nádherné léto roku 1948 a v Benátkách se neslavný „Harry’s Bar“ vlnil v mixologickém průmyslu. Zakladatel a barman Giuseppe Cipriani se rozhodl namíchat čerstvé bílé broskvové pyré a prosecco. Výsledná barva slunce připomínala Ciprianiho benátského umělce z 15. století Giovaniho Belliniho. Název byl na světě.

Budeme potřebovat:

  • 2.5 cl broskvového pyré
  • 1,5 cl broskvového likéru
  • dobré prosecco na doplnění
  • měsíček broskve na ozdobení

Jak na to:

  • Do šejkru nalijeme broskvové pyré i likér a přidáme trošku prosecca.
  • Přisypeme několik kostek ledu, uzavřeme a pořádně promícháme.
  • Opatrně přelijeme do sklenice a doplníme proseccem.
  • Na závěr můžeme ozdobit měsíčkem broskve.