Svěží chuť espresso toniku
Mix hořkého toniku se silnou kávou zní možná zvláštně, jakmile ale jednou ochutnáte, už si kávu nedáte jinak. K přípravě espresso toniku potřebujete jen dvě přísady: kvalitní, dobře vychlazený tonik a šálek espressa. Máte-li možnost, vybírejte kávu se sladkými a ovocnými podtóny, které nejlépe doplní chuť toniku.
Jak na to?
- Do dvoudecové sklenice nasypte několik kostek ledu a nalijte asi 1 dcl ledového toniku.
- Do hrnečku si připravte espresso o objemu asi 20–30 ml.
- Espresso velmi pomalu nalijte do sklenice s tonikem. Pomozte si lžičkou, přes kterou kávu nalijete. Při pomalém nalévání se káva nepromíchá s tonikem, ale bude postupně padat dolů. Už jen za tu podívanou tenhle drink stojí!
Chcete-li nápoj ozvláštnit, přidejte plátek pomeranče a snítku tymiánu, které se výborně doplňují s chutí chininu v toniku.