Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Dry 0,75 l
Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Dry má jemnou perleť, perzistentní a temperamentní. Ve vůni překypuje intenzivním buketem zlatého jablka a hrušky, přecházející do jemných tónů květů akácie a vistárie. Na patře se kyselost dokonale vyrovná s počáteční lehkou sladkostí. Chuť je jemná, ale perzistentní s kulatým, velmi elegantním závěrem.
Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Dry má jemnou perleť, perzistentní a temperamentní. Ve vůni překypuje intenzivním buketem zlatého jablka a hrušky, přecházející do jemných tónů květů akácie a vistárie. Na patře se kyselost dokonale vyrovná s počáteční lehkou sladkostí. Chuť je jemná, ale perzistentní s kulatým, velmi elegantním závěrem.
- Zrání: Primární fermentace probíhá při nízké teplotě, aby se zachovaly čerstvé ovocné příchutě, které jsou typické pro odrůdu Glera. Sekundární kvašení probíhá metodou Charmat.
- Období sklizně: První polovina září.
- Původ hroznů: Hrozny pocházejí z úpatí „Colli Asolani“, hladké kopce na severozápadě Trevisa.
Ocenění:
- GOLD - THE DRINKS BUSINESS' PROSECCO MASTERS 2015
- SILVER - AWC VIENNA 2016
- SILVER - IWSC INTERNATIONAL WINE & SPIRIT COMPETITION 2016
- SILVER - THE DRINKS BUSINESS' PROSECCO MASTERS 2016
- SILVER - AWC VIENNA 2013
Párování
Ideální jako aperitiv, vhodné k všestranné kombinaci s jídlem.
Servírování
Servírujte chlazené na 6 až 8° C.
Sklep
Società Agricola Colli Asolani di Bedin E. & C s.s., Cornuda (TV) Itálie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prosecco |
---|---|
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odrůda: | Glera |
Barva vína: | Bílé |
Přívlastek: | DOC Treviso |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Extra Dry |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zbytkový cukr: | 15 g/l |
Teplota podávání: | 6 - 8°C |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Treviso |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie sahá do počátku roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Jeho syn Giacomo, zdědil otcovu vášeň pro zemi a roku 1948 koupil statek v Cornudě. Zde, v úrodných kopcích, zasadil první vinice a předal je zase svému synu Giovannimu.
V pozdních 60. letech propagovali první „Mostra del vino“ v Cornudě, tradiční výstavu vína, která přispěla k posílení vztahu mezi územím, jejími obyvateli a víny. Enrico Bedin, současný majitel, a jeho bratři Luigi, Denis a Damiano vstoupili do společnosti a postupně ji transformovali z tradiční farmy na moderní vinařství. Dnes má Società Agricola Colli Asolani 40 hektarů vinic.