Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Brut 0,75 l
Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Brut má aromatický buket, který je pro tuto odrůdu typický, spolu s živými minerálními tóny, náznaky chlebové kůrky a jasnou kyselinkou. Příjemně osvěžující, vykazuje vynikající harmonii a eleganci korunovanou pozoruhodně suchým závěrem.
Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Brut má aromatický buket, který je pro tuto odrůdu typický, spolu s živými minerálními tóny, náznaky chlebové kůrky a jasnou kyselinkou. Příjemně osvěžující, vykazuje vynikající harmonii a eleganci korunovanou pozoruhodně suchým závěrem.
S pouhými 4 g/l zbytkového cukru představuje autentický charakter odrůdy Glera. Toto prosecco s nízkým obsahem cukru si získalo srdce náročných milovníků bublinkových vín a vyniká svou hloubkou chuti a minerálním profilem. S tímto proseccem můžete prozkoumat nové možnosti párování s jídlem.
- Zrání: Primární fermentace probíhá při nízké teplotě, aby se zachovaly čerstvé ovocné příchutě, které jsou typické pro odrůdu Glera. Sekundární kvašení probíhá metodou Charmat.
- Období sklizně: První polovina září.
- Původ hroznů: Hrozny pocházejí z úpatí „Colli Asolani“, hladké kopce na severozápadě Trevisa.
Párování
Ideální jako aperitiv, skvělé k pokrmům z mořských plodů a lahůdkám z raw baru.
Servírování
Servírujte chlazené na 6 až 8° C.
Sklep
Società Agricola Colli Asolani di Bedin E. & C s.s., Cornuda (TV) Itálie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prosecco |
---|---|
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odrůda: | Glera |
Barva vína: | Bílé |
Přívlastek: | DOC Treviso |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Extra Brut |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zbytkový cukr: | 4 g/l |
Teplota podávání: | 6 - 8°C |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Treviso |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie sahá do počátku roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Jeho syn Giacomo, zdědil otcovu vášeň pro zemi a roku 1948 koupil statek v Cornudě. Zde, v úrodných kopcích, zasadil první vinice a předal je zase svému synu Giovannimu.
V pozdních 60. letech propagovali první „Mostra del vino“ v Cornudě, tradiční výstavu vína, která přispěla k posílení vztahu mezi územím, jejími obyvateli a víny. Enrico Bedin, současný majitel, a jeho bratři Luigi, Denis a Damiano vstoupili do společnosti a postupně ji transformovali z tradiční farmy na moderní vinařství. Dnes má Società Agricola Colli Asolani 40 hektarů vinic.