Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut 0,75 l
Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut má jemný růžový odstín a elegantní přetrvávající jemnou perleť. Ve vůni se projevuje květinovými tóny růží a čerstvého červeného bobulovitého ovoce.
Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut má jemný růžový odstín a elegantní přetrvávající jemnou perleť. Ve vůni se projevuje květinovými tóny růží a čerstvého červeného bobulovitého ovoce.
- Zrání: Primární fermentace probíhá při nízké teplotě, aby se zachovaly čerstvé ovocné příchutě, které jsou typické pro odrůdu Glera. Na druhou stranu hrozny Pinot noir procházejí macerací ve stylu červeného vína. Šťáva je ponechána v kontaktu se slupkami po dobu 3-4 dnů, aby bylo možné ze slupek extrahovat barvu a aroma. Dvě základní vína jsou smíchána pro sekundární kvašení metodou Charmat, která trvá minimálně 60 dní.
- Období sklizně: První polovina září.
- Původ hroznů: Hrozny pocházejí z úpatí „Colli Asolani“, hladké kopce na severozápadě Trevisa.
Ocenění:
-
Gold - Berliner Wine Trophy 2023
- BRONZE - DECANTER 2021
Párování
Ideální jako aperitiv, hodí se k mořským plodům, předkrmům a lehkým jídlům.
Servírování
Servírujte chlazené na 6 až 8° C.
Sklep
Società Agricola Colli Asolani di Bedin E. & C s.s., Cornuda (TV) Itálie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prosecco |
---|---|
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odrůda: | Glera 85%, Pinot Nero (Rulandské modré) 15% |
Barva vína: | Růžové |
Přívlastek: | DOC Treviso |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Brut |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zbytkový cukr: | 10 g/l |
Teplota podávání: | 6 - 8°C |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Treviso |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie sahá do počátku roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Jeho syn Giacomo, zdědil otcovu vášeň pro zemi a roku 1948 koupil statek v Cornudě. Zde, v úrodných kopcích, zasadil první vinice a předal je zase svému synu Giovannimu.
V pozdních 60. letech propagovali první „Mostra del vino“ v Cornudě, tradiční výstavu vína, která přispěla k posílení vztahu mezi územím, jejími obyvateli a víny. Enrico Bedin, současný majitel, a jeho bratři Luigi, Denis a Damiano vstoupili do společnosti a postupně ji transformovali z tradiční farmy na moderní vinařství. Dnes má Società Agricola Colli Asolani 40 hektarů vinic.