Frizzante
Název Frizzante znamená jemně perlivé víno. Nižší obsah oxidu uhličitého podporuje ovocnou chuť a svěžest vína. Základem je vždy tiché odrůdové víno, které primárně určuje vůni a chuť. Pro naše Frizzante jsme vybrali odrůdy, které svým charakterem v souladu s jemným perlením nabídnou jedinečný chuťový zážitek.
Jemné perlení vzniká ve víně za pomocí Charmantové technologie, která spočívá v sycení CO2 ve velkém nerezovém tanku. Po nasycení dále víno odpočívá po dobu 10 dnů, kdy se perlení zjemní. V případě zvýšení obsahu cukru se do vína přidává Liqueur dosage - dosážní likér. Následně se víno lahvuje. Vytvořený přetlak v láhvi má hodnotu 2,5 bar a tím se víno řadí do perlivých vín.
Servis Frizzante je naprosto identický jako u šumivých vín a doporučuje se podávat při teplotě 6-8°C. Pokud se vína budou rozlévat, doporučujeme zátku na šumivá vína a vzhledem k nižšímu přetlaku je vhodné otevřené láhve do dvou dnů spotřebovat. Frizzante jemně doplní atmosféru letních dnů, můžeme ho nabídnout jako aperitiv a výborně se hodí k čerstvým salátům a ovoci.
Vigna Del Gal vino bianco Frizzante COL FONDO il Rito Extra Brut, často přezdívané jako FITNESS PROSECCO, díky svému velmi nízkému obsahu...
Varaschin vino Frizzante COL FONDO Extra Brut má světle slámově žlutou barvou se zelenkavými odlesky, má jemnou perlení získanou...