Frizzante
Název Frizzante znamená jemně perlivé víno. Nižší obsah oxidu uhličitého podporuje ovocnou chuť a svěžest vína. Základem je vždy tiché odrůdové víno, které primárně určuje vůni a chuť. Pro naše Frizzante jsme vybrali odrůdy, které svým charakterem v souladu s jemným perlením nabídnou jedinečný chuťový zážitek.
Jemné perlení vzniká ve víně za pomocí Charmantové technologie, která spočívá v sycení CO2 ve velkém nerezovém tanku. Po nasycení dále víno odpočívá po dobu 10 dnů, kdy se perlení zjemní. V případě zvýšení obsahu cukru se do vína přidává Liqueur dosage - dosážní likér. Následně se víno lahvuje. Vytvořený přetlak v láhvi má hodnotu 2,5 bar a tím se víno řadí do perlivých vín.
Servis Frizzante je naprosto identický jako u šumivých vín a doporučuje se podávat při teplotě 6-8°C. Pokud se vína budou rozlévat, doporučujeme zátku na šumivá vína a vzhledem k nižšímu přetlaku je vhodné otevřené láhve do dvou dnů spotřebovat. Frizzante jemně doplní atmosféru letních dnů, můžeme ho nabídnout jako aperitiv a výborně se hodí k čerstvým salátům a ovoci.