Červená vína

Červená vína se vyrábí jen z tmavě zbarvených hroznů, jelikož pouze tato vinná réva v sobě obsahuje červené barvivo. Jejich konečná barva se mění na základě stáří vína. Můžete se tedy potkat s lákavou fialovou, červenou nebo tmavou až hnědou barvou vína. S tím, jak červené víno stárne, jeho barva je méně koncentrovaná.

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem
POLVANERA Primitivo Gioia Del Colle DOC Organic 0,75 l 3 min
Tip
319 Kč

POLVANERA Primitivo Gioia Del Colle DOC Organic 2020 - hrozny pro výrobu tohoto vína dozrávají v unikátních podmínkách vulkanických půd Kampánie na...

Kód: 862076

Chuť červených vín bývá silnější a výraznější než u bílých vín. Hlavním faktorem, který určí konečnou chuť samotného vína, je samozřejmě zvolená odrůda a vinařství.

Servírování červeného vína se provádí v pokojové teplotě okolo 15 °C. Červená vína jsou obecně vhodná k sýrům, masům, ale i dezertům. Ideální kombinace vína a pokrmu ale neexistuje. Spousta lidí miluje červené víno jen jako způsob, jak si zpříjemnit běžný den nebo večer s přáteli.

Červená vína podle cukernatosti

  • suchá: obsahují nejméně zbytkového cukru, nejvýše 4 g cukru na 1 litr vína
  • polosuchá: vyrábí se převážně z aromatických odrůd, obsahují 4,1-12 g cukru na 1 litr vína
  • polosladká: obsah cukru je zde už větší, a proto jsou polosladká vína preferována ženami, obsahují 12,1-45 g cukru na 1 litr vína
  • sladká: vína vyrobena z velmi vyzrálých hroznů obsahující nejvíce cukru, a to minimálně 45 g cukru na 1 litr vína
Exkluzivní nabídka
Exkluzivní nabídka
dovozce prémiových produktů
Dárek k objednávce
Dárek k objednávce
možnost výběru
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Přes 20 000 možností
Přes 22 000 možností
Zásilkovna | Balíkovna | GLS Parcel Shop