Bílá vína

Bílé víno se hlavně vyrábí z bílých hroznů (v některých případech dokonce i z růžových, červených nebo modrých hroznů, např. tzv. klaret).

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
Terre di Rai Chardonnay IGT Trevenezie 2023 0,75 l min
Tip
169 Kč

Terre di Rai Chardonnay IGT Tre Venezie je rafinované, komplexní, široké, intenzivní a elegantní, s jasnými tóny středomořských keřových květů,...

Kód: 862084
Terre di Rai Sauvignon IGT Tre Venezie 0,75 l old min
Akce Tip
99 Kč
169 Kč (–41 %)

Terre di Rai Sauvignon IGT Tre Venezie je aromatické, komplexní, jemné, s jasnými tóny grapefruitu, růže, ananasu, žlutého pepře, rajčatových listů...

Kód: 862085

Při výrobě bílých vín se rmut, což jsou hrozny zbavené jadérek a stopek, lisuje co nejrychleji, aby se docílilo jejich lákavé světle žluté až slámové barvy. Většina bílých vín je vyrobena pro okamžitou spotřebu, existují ale i bílá vína vhodná v archivaci (např. kvalitní moselské Ryzlinky nebo bílá bariková vína). Všechna bílá vína se chladí a podávají při ideální teplotě 5 - 10 °C.

Bílá vína podle cukernatosti

  • suchá: obsahují nejméně zbytkového cukru, nejvýše 4 g cukru na 1 litr vína
  • polosuchá: vyrábí se převážně z aromatických odrůd, obsahují 4,1-12 g cukru na 1 litr vína
  • polosladká: obsah cukru je zde už větší, a proto jsou polosladká vína preferována ženami, obsahují 12,1-45 g cukru na 1 litr vína
  • sladká: vína vyrobena z velmi vyzrálých hroznů obsahující nejvíce cukru, a to minimálně 45 g cukru na 1 litr vína
Dárek k objednávce
Dárky k objednávce
ze kterých si můžete vybírat
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Exkluzivní distribuce
Exkluzivní distribuce
značky, které najdete pouze u nás
Prémiová nabídka
Prémiová nabídka
dovážíme pouze prémiové produkty