Aperitivy
Stejně jako parádně začínající večer, by i konzumace jídla měla začít něčím příjemným. Aperitiv, tento klíčový nápoj, správně naladí atmosféru, navnadí žaludek na příchod lahůdek a zkrátí dobu čekání na první chod. Je ideální pro prvotní seznámení s hosty, obzvláště s těmi, které vidíme poprvé.
Bellini je slavný koktejl z italských Benátek namíchaný z prosecco brut a šťávy z lahodných bílých broskví Maria Bianca.
Bellini je slavný koktejl z italských Benátek namíchaný z prosecco brut a šťávy z lahodných bílých broskví Maria Bianca.
Frizzantino Spritz Aperitivo je jako stvořené pro letní horké dny. Máte rádi Aperol Spritz? Vyzkoušejte tento nápoj 3v1. Vše je...
Diva di Sera Moscato & Mango frizzante Cocktail je jemně perlívo víno Moscato z oblasti Asti, které se kombinuje při maceraci se skutečnou...
Bublinky s melounem, lepší už to být nemůže! MELONSECCO je nový trend z Itálie. Italské perlivé víno se svěžím melounem a nádechem máty.
Objevte perlivé Limonsecco. Chuť je mixem čerstvého Limoncella a perlivého Vino Frizzante. Je to ideální nápoj pro teplé dny a vlahé noci....
Red Orange Mimosa se rodí spojením prosecco brut vlastní výroby se šťávou z nejkvalitnějších červených sicilských pomerančů : "Moro", "Tarocco" a...
Canella Bellini Alcohol Free je slavný koktejl z italských Benátek tentokráte ve verzi bez alkoholu, namíchaný ze šumivého nealkoholického vína a...
Fragolino Rosso z Terre del Sole je kultovní perlivé víno z italské vinařské oblasti Veneto, které přesvědčí svou svěží, nekomplikovanou a nádherně...
Decordi Fragolino Rosso Castel Borgo je kultovní perlivé víno z italské vinařské oblasti Lombardie, které přesvědčí svou svěží, nekomplikovanou a...
Frutti di Bosco je absolutně pro každého, kdo miluje červené ovoce. Šumivé bublinky se vzrušující chutí lahodných borůvek a ostružin z něj dělají...
Správný hostitel by neměl tento nápoj podcenit a je vhodné ho zařadit do svého menu. Aperitivy mohou být různorodé: od lehkých sektů, šampaňských, suchých bílých či červených vín, po sladké varianty jako Becherovka, portské víno, Martini či sherry. Nechybí ani lihoviny, hořké nebo hořkosladké likéry.
Podává se zhruba 15–20 minut před začátkem jídla a v malém množství, aby probudil chuť na jídlo. Historie aperitivu sahá až do starého Říma, kde se pil k přípravě trávicího traktu na nadcházející hostinu. Postupem času se z aperitivu stala sofistikovaná záležitost, zejména díky Italům, kteří vytvořili oblíbené aperitivy jako Campari, Martini, Cinzano, Bellini, Rossini, Puccini či Mimosu.
V poslední době získal popularitu i italský aperitiv Aperol s hořkosladkou chutí pomerančů. Je oblíbený zejména v letních dnech v kombinaci s prossecem a sodou, vytvářející nápoj zvaný spritz.